Jegyvásárlás

/design/kultkikoto_2024/components/decor_birds.svg

Program


VITÉZ LÁSZLÓ - Pályi János

VITÉZ LÁSZLÓ - Pályi János

Vitéz László - vásári bábjáték gyerekeknek

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 30. vasárnap, 10:30

Szükségünk van olyan szerethető példaképekre, akik legalább képzeletünkben vagy akár a bábszínházban jól elagyabugyálják azt, aki rosszat tesz velünk s a világgal. S ez a valaki most itt van s nemes egyszerűséggel csak Vitéz Lászlónak hívják!A hagyományos vásári bábjátékban a pirossapkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát a halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték ez, melyet a vásári mutatványok előznek meg. Ki Vitéz László, szó szerinti „jobb keze” történetünkben? Nem más, mint Pályi János, aki ebben az előadásban nyújtott alakításáért számos nemzetközi és hazai fesztiválon a legjobb bábjátékos díját nyerte el. "Pályi János pedig a legkiválóbb bábszínészek közétartozik. Vitéz László-játéka azért reveláció, mert miközben gondosan megőrzi az eredetit, tovább is építi a saját szája ízének megfelelően." Bóta Gábor kritikus

„Vitéz László ördögverő csihi-puhija a gyerekek nagy gaudiumára! Örülhetünk mi is, tovább él, Vitéz László bábszínháza – Pályinak sikerült a népi bábhőst a maga képére újraalkotnia!” Tömöry Márta színháztörténész

A tradícionális vásári bábjátékban pirossipkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték, melyet vásári mutatványok előznek meg. Még az is kiderülhet, hogy a közönség soraiban zsonglőrtehetségű gyerekek foglalnak helyet. Az előadásban nyújtott alakításáért Pályi János számos nemzetközi és hazai fesztiválon a legjobb bábjátékos díját nyerte el. Másfél óra önfeledt derű és kacagás, 55 percbe sűrítve az idő rövidsége miatt!

Játssza: Pályi János
Rendezte: Kovács Ildikó
Tervezte: Majoros Gyula

Helyszín: Hotel OTP Balatonszemes, Parti sétány 159.

Ajánlatunk


A Spinoza Színház monodrámája: felolvasószínházi produkció Csákányi Eszter előadásában.

Szép nyári nap / Foltos farmerek az út mentén / Szép nyári nap / Sokan vándorolnak úgy, mint én – hangzik fel a Neoton Vándorének című slágere a Veres 1 Színház új előadásában.

Ajánló


A legmeghatóbb és legmulatságosabb komédia, amit két nyolcvanéves norvég néniről valaha írtak – az Összpróba Alapítvány produkciójában.

A BALATURNÉ újabb állomása a balatonboglári Kultkikötőben.

Az Art-Színtér és a Művészetek Völgye közös előadása.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!